Boete voor bellen achter het stuur verhoogd naar €350, overige boetes omlaag

Boete voor bellen achter het stuur verhoogd naar €350, overige boetes omlaag

Boetes voor verkeersovertredingen zijn gereviseerd om de verkeersveiligheid te vergroten, met lagere straffen voor relatief kleine overtredingen en zwaardere voor ernstige overtreders.

Mensen die betrapt worden op het gebruik van hun telefoon tijdens het rijden, krijgen vanaf dinsdag 350 euro boete, zo’n 100 euro meer dan voorheen. Mensen die niet toegeven aan ambulances of politieauto’s, riskeren boetes van € 350, ook tot € 100, en kunnen worden vervolgd.

Het vervoeren van minderjarigen die geen veiligheidsgordel dragen, krijgt een boete van € 220, een stijging van € 70, terwijl aanhoudend rijden aan de linkerkant van de snelweg € 220 kost in plaats van € 150.

De hogere bedragen zullen de daling van de andere boetes financieren. Overschrijding van de snelheidslimiet met 10 km/u wordt met 15% verminderd en andere overtredingen, zoals parkeren op een invalidenplek, gaan van € 400 naar € 310.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment