Boeren verliezen vertrouwen in christen-democraten, zeggen dat regering niet naar hen luistert

Boeren verliezen vertrouwen in christen-democraten, zeggen dat regering niet naar hen luistert

Nederlandse veehouders zijn het vertrouwen in de regering totaal kwijt en 68% zou op de nieuwe partij BoerBurgerBeweging (BBB) ​​stemmen als er morgen algemene verkiezingen zouden zijn, de Volkskrant donderdag gemeld.

Slechts 4% zou stemmen op de christen-democraten, de traditionele boeren- en plattelandsgemeenschapspartij, blijkt uit onderzoek van I&O. Andere peilingen laten ook zien steun voor het CDA, dat momenteel 15 parlementsleden heeft, is de afgelopen maanden ingestort.

In totaal deden 981 veehouders mee aan de peiling. Het doel was om vast te stellen wat de belangrijkste zorgen van boeren zijn en welk beleid ze graag zouden zien van de volgende regering.

Slechts 5% zei vertrouwen te hebben in het landbouwministerie en 9% steunde landbouwminister Carola Schouten, die de minderjarige ChristenUnie vertegenwoordigt.

‘Veebedrijven hebben het gevoel dat er niet naar hen wordt geluisterd door de overheid’, zegt onderzoeker Peter Kanne tegen de krant. ‘Ze hebben het gevoel dat ze al jaren doen wat er van ze gevraagd wordt, ze hebben geïnnoveerd en hun werkwijze aangepast aan de wensen van Den Haag en Brussel, maar dat het nooit genoeg is.’

oneerlijk

Met name een grote groep boeren zegt dat de sector onterecht wordt getroffen door maatregelen om klimaatverandering te verminderen en op stikstof gebaseerde vervuiling.

Ze hebben het meeste vertrouwen in de radicale boerenvereniging Farmers Defence Force, maar zelfs die groep, die de tractorprotesten in Den Haag leidde, kan slechts rekenen op 48% steun. Nog eens 41% steunt de traditionele landbouworganisatie LTO.

Uit het onderzoek blijkt ook dat driekwart van de boeren denkt dat de meerderheid van de bevolking achter hun protesten staat, maar in werkelijkheid is dat slechts 38%. En de helft van de bevolking is voorstander van het verkleinen van veehouderijen, tegenover slechts 12% van de boeren, aldus de Volkskrant.

Het CDA ontstond in 1977 toen drie kleinere katholieke en protestantse partijen fuseerden. Het maakte sindsdien deel uit van alle coalitieregeringen, op drie na, en bracht drie premiers voort. Op haar hoogtepunt, onder Ruud Lubbers in de jaren tachtig, behaalde de partij in twee opeenvolgende verkiezingen 54 van de 150 zetels.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment