Boeren nemen ‘afkoopcontract’ mee naar Schiphol in laatste stikstofprotest

Boeren nemen ‘afkoopcontract’ mee naar Schiphol in laatste stikstofprotest

Ruim 200 boeren demonstreren op Schiphol tegen de plannen van de regering om landbouwgrondeigenaren uit te kopen als onderdeel van een pakket maatregelen om de stikstofvervuiling terug te dringen.

Een konvooi tractoren reisde naar de luchthaven om een ​​contract te overhandigen om de luchthaven uit te kopen en te ontmantelen, wat volgens hen het stikstofprobleem ‘in één klap’ zou oplossen.

Het symbolische gebaar is een reactie op plannen die vorige week zijn uitgelekt om de luchthaven te redden door lokale boeren uit te kopen en andere maatregelen te nemen, waaronder het verlagen van de snelheidslimieten op de omliggende snelwegen tot 80 km/u.

Juridische adviseurs hebben de regering verteld dat de toekomst van de luchthaven in gevaar is omdat ze de regels over geluidshinder en vervuiling door stikstofverbindingen overtreedt, en ze hebben geen vergunning aangevraagd om aan te tonen dat de luchthaven voldoet aan de lokale natuurbeschermingswetten.

Milieugroeperingen hebben gedreigd het management van de luchthaven voor de rechter te dagen als het de milieuvergunning niet krijgt.

De regering wil de landbouwproductie terugdringen door boeren uit te kopen om de stikstofvervuiling te verminderen, maar de boeren vinden de plannen oneerlijk en moeten ook in andere sectoren, zoals de luchtvaart, worden bezuinigd.

‘Zelfs als je alle boeren oppakt, zal de stikstofvervuiling toch de grens overschrijden’, een van de demonstranten Ard Eshuis. vertelde RTV East. ‘Veel van de regels zijn onhaalbaar, dus er is iets mis met de normen die ze stellen. We hopen dat dit vandaag tot de regering doordringt.’

Interview met Caroline van der Plas: ‘Het zou me niets verbazen als de protesten volgend jaar terugkeren’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment