Boeren doen mee aan tractorprotest over vervuilingsplannen

Boeren doen mee aan tractorprotest over vervuilingsplannen

Boeren verzamelen zich voordat ze hun protesten inzetten. Foto: Rob Engelaar ANP

Boeren kwamen woensdagmiddag op verschillende locaties in Nederland bijeen om te protesteren tegen plannen van de regering om de vervuiling door stikstofverbindingen aan te pakken, die hen naar eigen zeggen van hun land dreigt te verdrijven.

Enkele honderden boeren en hun aanhangers verzamelden zich op het Maliveld bij het parlementaire complex in Den Haag en andere demonstraties vinden plaats in Zwolle, Assen, Arnhem en Den Bosch.

Protesten van boeren in december 2019 veroorzaakten grote overlast op de wegen, maar deze keer zeiden de organisatoren dat ze het opwerpen van blokkades zouden vermijden.

‘We gaan geen ruiten inslaan of dingen in brand steken’, zegt campagneleider boer Rutger van Lier tegen de NOS. ‘Wij zijn geen vandalen, wij zijn boeren. We doen dit voor onze gezinnen en onze bedrijven.’

Eerder deze week zei het Planbureau voor de Leefomgeving dat strengere maatregelen die nodig zijn om de vervuiling door stikstof tegen te gaan, een ‘enorme impact zullen hebben op grote delen van de Nederlandse landbouwsector’.

Met name Gelderland, Brabant en Overijssel, waar de veehouderij is geconcentreerd, zouden volgens het bureau ‘getransformeerd’ worden.

Vorige week bleek dat slechts de helft van de varkenshouders die aanvankelijk voor een overheidsopkoopregeling hadden gekozen, de sector had verlaten.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment