Bloeiende bollen: de Keukenhof gaat open bij heerlijk lenteweer

Bloeiende bollen: de Keukenhof gaat open bij heerlijk lenteweer

Bloemenpark Keukenhof bij Lisse opende donderdag na een afwezigheid van twee jaar haar deuren, maar de bezoekersaantallen zullen naar verwachting iets lager zijn dan in pre-coronavirusjaren.

‘We springen letterlijk op en neer van opwinding. Het is de afgelopen twee jaar verschrikkelijk geweest, maar we hadden ons geen beter lenteweer kunnen wensen dan we nu meemaken’, zegt Keukenhof-directeur Bart Siemerink tegen de lokale omroep. Bollenstreek Omroep voor de opening van het park op donderdag.

Hoewel het tulpenseizoen pas over een paar weken echt van start gaat, is er momenteel genoeg te zien en zijn de eerste hyacinten en tulpen al uit, aldus Siemerink.

‘Alles begint te bloeien en over een paar weken hebben we een zee van kleur. We zetten de puntjes op de i, tweaken de displays en ruimen de afvalbakken op en dan zijn we klaar om te gaan.’

De Keukenhof ging vorig jaar weliswaar kort open, waardoor zo’n 27.000 mensen de tentoonstelling konden zien, maar moest vanwege de lockdown de rest van het seizoen weer sluiten. Het park moest zijn toevlucht nemen tot een online show van de bloemen die door 20 miljoen mensen over de hele wereld werd bekeken.

Op het park zijn momenteel geen coronamaatregelen van kracht maar mensen worden verzocht zoveel mogelijk afstand te houden.

Het bezoekersaantal zal niet zo hoog zijn als in pre-coronajaren, zei Siemerink. ‘We hebben altijd veel internationale bezoekers, ook uit Oost-Europa. Zoals de zaken nu zijn, zullen ze waarschijnlijk niet zo’n groot aantal binnenkomen. Dat betekent dat het park dit jaar wat rustiger wordt.’

Jaarlijks worden er zo’n zeven miljoen bollen geplant, waaronder 800 tulpensoorten. Het thema van het bloemenpark is dit jaar Classic Flowers en is gekoppeld aan de huidige 200-jarige viering van het Mauritshuis in Den Haag met onder andere een tentoonstelling van de 17e-eeuwse bloemenschilders.

De Keukenhof is open tot 15 mei.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment