Bloeiend wonderlijk: Nederlandse bloemencorso’s toegevoegd aan Unesco erfgoedlijst

Bloeiend wonderlijk: Nederlandse bloemencorso’s toegevoegd aan Unesco erfgoedlijst

De Nederlandse traditie van corso’s – of parades van voertuigen versierd met bloemen en fruit – is toegevoegd aan de Unesco immaterieel cultureel erfgoed lijst, zei de organisatie woensdag.

De erkenning geldt voor de voorjaarsbollenprocessies in de belangrijkste tulpengebieden, de herfstdahliacorso’s en de Tielvruchtcorso.

In totaal heeft Nederland zo’n 30 groepen die op bepaalde tijden van het jaar processies van versierde praalwagens organiseren. De meeste zijn per vrachtwagen, maar sommige, zoals de Giethoornse schoolprocessie, zijn op het water.

Paul Bastiaansen van de overkoepelende Corsokoepel zei tegen de NOS dat hij heel blij is met de erkenning. ‘Het versterkt het belang van de corso-traditie en dat de lokale autoriteiten ze moeten koesteren’, zei hij.

De grootste van de corso’s is de bloemenprocessie in het belangrijkste bollenteeltgebied, die gepland staat op 19 april van dit jaar.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment