Blijf uit de velden, waarschuwen tulpentelers enthousiaste toeristen

Blijf uit de velden, waarschuwen tulpentelers enthousiaste toeristen

Tulpen- en hyacintkwekers waarschuwen toeristen nogmaals om uit de bloemenvelden te blijven, zodat de bollen niet beschadigd raken en virussen zich niet verspreiden.

Met de Bloembollentuin Keukenhof nu open na twee jaar van sluiting vanwege het coronavirus, staat het tulpenseizoen op het punt om serieus te beginnen – en dat betekent dat duizenden mensen naar het belangrijkste teeltgebied trekken om de veelkleurige velden te fotograferen.

‘Als je door een veld loopt en een plant beschadigt die een virus heeft, kun je het naar anderen verspreiden’, zegt Annika Versloot van de Vereniging van Bloembollentelers KAVB vertelde televisie nieuwsprogramma EditieNL. ‘Dit moeten we echt voorkomen.’

De organisatie heeft nu spandoeken op populaire plaatsen geplaatst om mensen aan te sporen zich buiten te houden. Hekken zijn geen optie, zegt Versloot. ‘We moeten ervoor zorgen dat mensen zich op een vriendelijke manier aan de paden houden.’

Psychologiehoogleraar Paul van Lange vertelde het programma dat er altijd mensen zullen zijn die weigeren zich aan de regels te houden. ‘Een mooie foto maken in het midden van de bloemenvelden is een grote trekpleister’, vertelde hij op het programma. ‘Je denkt dat je iets unieks doet en je wilt het delen, dus een bord houdt je niet tegen.’

Andere locaties

De bollenvelden rond Lisse zijn weliswaar het meest bekend, maar ook andere delen van het land halen hun achterstand in en ook in Noord-Holland, Drenthe, Flevoland en Overijssel kun je bloemen zien. Met name De Kop, ongeveer 45 minuten rijden ten noorden van Amsterdam, biedt wandel- en fietsroutes langs de velden.

Naast de Keukenhof zijn er de komende weken nog diverse andere tulpengerelateerde dingen te beleven.

Museum De Zwarte Tulp is in Lisse waar veel van de bollenactie plaatsvindt en is gehuisvest in een oude bollenschuur, de loodsen waar tulpenbollen werden verwerkt en opgeslagen.

In de aanloop naar 23 april is het Corsoweek in de Bollenstreek – het gebied ten zuiden van Haarlem waar de bollenteelt geconcentreerd is. Op de laatste dag vindt de spectaculaire bloemenstoet tussen Noordwijk en Haarlem plaats.

Heel april, Amsterdam heeft zijn eigen tulpenfestival met bloembakken verspreid over de stad. Het doel is om voor iedere burger een tulp te planten.

Vorig jaar namen boeren hun toevlucht tot het bijsnijden van de bloemhoofdjes vanwege de maatregelen tegen het coronavirus hun bollen van hun bollen halen om toeristen weg te houden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment