Bioscopen krijgen hoogstwaarschijnlijk ondersteuning gedurende 18 maanden coronavirus

Bioscopen krijgen hoogstwaarschijnlijk ondersteuning gedurende 18 maanden coronavirus

Vier op de tien Nederlandse bedrijven hebben steun gekregen van de overheid om de impact van het coronavirus in de afgelopen 18 maanden het hoofd te bieden, zei het nationale statistiekbureau CBS woensdag.

In totaal stonden tussen maart 2020 en juni 2021 vijf verschillende steunregelingen open voor bedrijven en maakten 162.000 bedrijven gebruik van de regeling om lonen of vaste lasten te betalen, of beide.

Slechts 6% van de bedrijven – of 26.000 in totaal – kreeg echter steun tijdens de pandemie, aldus het CBS. Bioscopen kregen het meeste kans om geholpen te worden – 80% van hen werd gedurende de hele verslagperiode financieel ondersteund. Ook theaters, touringcarbedrijven, hotels en restaurants kregen vaker continue steun.

Het zesde en laatste steunpakket eindigde op 1 oktober, hoewel nachtcafés en clubs nog steeds aanspraak kunnen maken vanwege de aanhoudende beperkingen waarmee ze worden geconfronteerd, zowel qua aantallen als openingstijden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment