Bijna 80 bomen omgekomen bij ‘aanhoudende aanval’ in park Amersfoort

Bijna 80 bomen omgekomen bij ‘aanhoudende aanval’ in park Amersfoort

De politie is op zoek naar de persoon of personen die op oudejaarsavond een bijl hebben gestoken in bijna 80 bomen in Amersfoort.

De meeste bomen in het Elisabeth Groenpark en de omgeving, waaronder een aantal zeldzame appelbomen, zullen de aanslag niet overleven, zegt een gemeentewoordvoerder tegen de lokale omroep. RTV Utrecht. Een volwassen eik en berk kan met extra zorg weer gezond worden gemaakt.

Het vervangen van de bomen kost zo’n 100.000 euro, schat de gemeente.

De bomen zijn verminkt in wat minuten durende ‘aanhoudende aanvallen’ waren en gericht op het doden van de bomen, zei de parkstichting op haar website. website. De stichting heeft mensen gevraagd geld te doneren om de bomen te vervangen.

Er zijn CCTV-camera’s in de buurt van enkele van de beschadigde bomen, maar het is onduidelijk of de dader op de beelden te zien is.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment