Bijna 200 Nederlandse patiënten die Philips willen aanklagen wegens slaapapneumachines

Bijna 200 Nederlandse patiënten die Philips willen aanklagen wegens slaapapneumachines

Minstens 185 mensen in Nederland overwegen juridische stappen tegen Philips nadat ze gezondheidsproblemen hebben gekregen bij het gebruik van de slaapapneu-ventilatoren van het bedrijf.

De Eindhovense elektriciteitsgigant moet wereldwijd 5,2 miljoen machines vervangen nadat bleek dat patiënten tijdens gebruik schadelijke chemicaliën hadden ingeademd.

In oktober zei SAP Injury Lawyers, gevestigd in Amersfoort, vier Nederlandse patiënten te vertegenwoordigen die beweerden dat de ventilatoren hun gezondheid hadden geschaad.

Inmiddels hebben zich nog eens 100 patiënten bij de groepsactie aangesloten, terwijl twee andere kantoren, DAS en Achmea Rechtsbijstand, elk ongeveer 40 cliënten in de zaak hebben, Dat meldt het Financieele Dagblad dinsdag.

Philips wordt ook geconfronteerd met claims van duizenden getroffen patiënten in de Verenigde Staten, waarbij de totale kosten mogelijk in de miljarden lopen.

Vorige week daalde de aandelenkoers van het bedrijf met meer dan 15% in een dag nadat het had geschat dat de kosten voor het terugroepen en vervangen van de defecte machines € 225 miljoen zouden bedragen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment