Bijna 1.000 doden meer dan vorige week voorspeld: CBS

Bijna 1.000 doden meer dan vorige week voorspeld: CBS

Er sterven nog steeds meer mensen in Nederland dan uit statistische prognoses blijkt, meldt het CBS vrijdag in een overzicht van de laatste oversterftecijfers.

In de derde week van december stierven 4.100 mensen, ruim 950 meer dan voorspeld, aldus het CBS. Het aantal daadwerkelijke sterfgevallen is sinds augustus hoger dan de voorspellingen, aangezien het aantal besmettingen met het coronavirus toenam.

Het aantal extra sterfgevallen is zichtbaar in alle leeftijdsgroepen en omvat zowel mensen met langdurige ziekten als de bredere bevolking. Echter, mensen in de residentiële zorg waren verantwoordelijk voor zo’n 500 van de extra sterfgevallen, aldus het CBS.

Het officiële dodental als gevolg van het coronavirus in Nederland is momenteel 20.621, maar dit omvat alleen mensen die positief zijn getest. Volgens het coronavirus-dashboard van de overheid, 204 mensen overleden aan Covid-19 in de derde week van december.

Het CBS verzamelt overlijdensakten, waarin huisartsen de doodsoorzaak registreren. Het bureau voor de statistiek heeft tot eind juli ook doodsoorzaken onderzocht en kwam tot de conclusie dat in ieder geval: 31.573 mensen zijn overleden aan het coronavirus in Nederland sinds het begin van de pandemie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment