Bierverkoop in cafés daalt, maar thuis drinken we meer

Bierverkoop in cafés daalt, maar thuis drinken we meer

De bierconsumptie in Nederland is weer op het niveau van voor de pandemie, maar thuis drinken loopt voorop, blijkt uit nieuwe cijfers over het eerste kwartaal van de Nederlandse brouwerijvereniging Nederlandse Brouwers.

‘Er zijn duidelijke pieken in cafés en bars, zoals tijdens de warme dagen van februari en maart en tijdens carnaval’, aldus de vereniging.

In vergelijking met 2019 daalde het volume bier dat in cafés en bars werd verkocht in de eerste drie maanden van het jaar met 7,7%, maar de daling werd gecompenseerd door 6,5% in de verkoop voor thuisconsumptie, website Nu.nl meldde.

De vereniging is ook optimistisch over het tweede kwartaal, na het warme lenteweer in april en de terugkeer van de toeristen.

De ontwikkelingen in de rest van het jaar zijn afhankelijk van verschillende zaken, aldus de vereniging.

‘Het consumentenvertrouwen is op een historisch dieptepunt, de horeca kampt met grote personeelstekorten, de grondstofprijzen stijgen en de inflatie blijft hoog’, aldus de vereniging. ‘En de biersector wil geen belastingverhogingen, want dat maakt bier alleen maar duurder.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment