Bezos botenbrug rij: geen vergunning aangevraagd zegt burgemeester

Bezos botenbrug rij: geen vergunning aangevraagd zegt burgemeester

De rij voorbij gedeeltelijk ontmantelen van een historische brug in Rotterdam om het superjacht van Jeff Bezos toegang te geven tot de zee kreeg donderdag een nieuwe wending, toen de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei dat er nog geen verzoek was ingediend.

Sprekend in Colombia, waar hij praat over de internationale drugshandel, Aboutaleb vertelde het AD dat er geen verzoek was gedaan om een ​​deel van de brug tijdelijk weg te halen en er dus nog geen besluit was genomen.

De opmerkingen van de burgemeester zijn opmerkelijk omdat stadsambtenaren hebben gezegd dat de raad had besloten om vóór het verzoek van de maritieme sector te stemmen, zonder de naam van de scheepswerf of de eigenaar van de boot te noemen.

Aboutaleb zei dat als het verzoek wordt gedaan, met alle belangen rekening zal worden gehouden. Dat zei hij, omvatte ‘de economische, met name de maritieme reputatie van onze regio, en het technische: kan het zonder schade?’.

De kosten zouden natuurlijk door de koper van de boot moeten worden betaald, zei hij. ‘Ik begrijp dat het verkiezingstijd is, maar laten we wachten tot we een besluit hebben genomen.’

Nederland stemt in maart voor nieuwe gemeenten en de Rotterdamse tak van de politieke partij GroenLinks heeft al een oproep gedaan spoedraadsdebat over de kwestie.

Peter Leenheer, eigenaar van de Rotterdamse firma Bonn & Mees, die de brug in 2014 voor renovatie ontmantelde, vertelde de lokale omroep Rijnmond dat het verwijderen van het middengedeelte niet ‘super spannend’ zou zijn.

‘In principe kan het in een dag’, zei hij.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment