Bezoekers uit Groot-Brittannië moeten vanaf woensdag in quarantaine in NL

Bezoekers uit Groot-Brittannië moeten vanaf woensdag in quarantaine in NL

Nieuwe reisbeperkingen naar Nederland worden woensdag van kracht en reizigers uit Groot-Brittannië moeten bij aankomst in quarantaine gaan volgens nieuwe regels om de verspreiding van de Omicron-variant van het coronavirus tegen te gaan.

Vanaf woensdag moeten mensen die van buiten het Schengen-open grensgebied naar Nederland reizen een negatieve coronavirustest laten zien, ook als ze volledig zijn ingeënt of recentelijk hersteld zijn van het coronavirus.

De maatregel wordt in de hele EU ingevoerd, hoewel Nederland er eerder mee bezig is dan de meesten.

Daarnaast moeten alle reizigers die in het VK zijn geweest bij aankomst in Nederland 10 dagen in quarantaine, maar hebben wel de mogelijkheid om op dag vijf een PCR-test te doen voor vervroegde vrijlating.

Groot-Brittannië wordt toegevoegd aan de lijst van zeer risicovolle gebieden met een ‘virus of concern’, vandaar de strengere regelgeving.

De quarantaineregels gelden ook voor Nederlanders en andere inwoners, ook als ze volledig zijn ingeënt of recentelijk hersteld zijn van het coronavirus.

Reizigers hoeven niet in te checken in een speciaal quarantainehotel om zichzelf te isoleren, maar zullen te maken krijgen met controles van de lokale overheid om ervoor te zorgen dat ze zich hieraan houden.

Kerstmis

De nieuwe regels betekenen dat duizenden gezinnen die hadden gehoopt om samen Kerstmis te vieren, nu hun plannen heroverwegen.

Ben je je vakantieplannen aan het heroverwegen? Deel je mening over de nieuwe beperkingen via editor@dutchnews.nl

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment