Bezoek complottheoreticus was ‘absurd en beangstigend’, zegt Kaag

Bezoek complottheoreticus was ‘absurd en beangstigend’, zegt Kaag

D66-leider Sigrid Kaag heeft donderdagmiddag in een verklaring het incident buiten haar huis woensdagavond als ‘absurd en beangstigend’ omschreven.

Een 29-jarige complottheoreticus is gearresteerd omdat hij voor de deur van Kaags privéwoning stond te zwaaien met een brandend stuk hout en scheldwoorden schreeuwde. Vrijdag verschijnt hij voor de rechter in voorlopige hechtenis.

Kaag zei dat haar familie het incident als ‘zeer intimiderend’ heeft ervaren. De constante bedreigingen tegen politici ondermijnen de rechtsstaat, zei ze. ‘We kunnen dit niet in stilte laten gebeuren.’

Ze richtte ook opmerkingen tot degenen die de bedreigingen uitten, die volgens haar ‘onze samenleving onveilig maken’.

De man, op sociale media genoemd als Max van den B, belde aan en raasde over het World Economic Forum en de Nederlandse nazi-partij NSB.

Dezelfde man werd vorige maand ook opgehaald bij het huis van vertrekkend minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Hij werd herkend aan de beelden die live werden gestreamd van beide evenementen op sociale media. De 27-jarige zou ook regelmatig aanwezig zijn bij demonstraties van maatregelen tegen het coronavirus.

De Jonge vertelde donderdag aan verslaggevers dat de schuld voor de gebeurtenis bij de extreemrechtse partij Forum voor Democratie kan worden gelegd. de feesten Kamerleden roepen op tot ‘tribunalen’ en ‘politici opsluiten’ in een reeks toespraken van de afgelopen weken.

Zorgwekkend

De toename van bedreigingen tegen Kamerleden en politici is ‘uiterst zorgwekkend’, aldus De Jonge. De woorden die FvD kiest zijn niet ‘zonder gevaar’ en sommigen voelen zich gelegitimeerd om bedreigingen aan het adres van politici te richten, aldus De Jonge.

Op de vraag of het terecht was om met de vinger naar FvD te wijzen, antwoordde De Jonge ‘ja’. ‘We kennen allemaal de woorden die ze hebben gebruikt, we kennen allemaal hun politieke methoden’, zei hij.

Kaag, die maandag wordt beëdigd als de nieuwe minister van Financiën, zit momenteel in quarantaine vanwege een coronavirusgeval ‘in haar nabije omgeving’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment