Betaald ouderschapsverlof gaat omhoog om meer vaders aan te moedigen thuis te blijven

Betaald ouderschapsverlof gaat omhoog om meer vaders aan te moedigen thuis te blijven

Vanaf augustus hebben ouders in Nederland recht op negen weken ouderschapsverlof, betaald tegen 70% van hun dagtarief tot een maximum van € 155.

Het vorige kabinet had een uitbetaling van 50% gepland, maar de senaat stemde voor een hoger bedrag, waardoor de ministers moesten nadenken.

Het doel is om de zorglast tussen beide ouders beter te spreiden, minister van Sociale Zaken Karien van Gennip zei:. ‘Door het salarispercentage te verhogen naar 70%, maken we het opnemen van verlof gemakkelijker’, zegt ze. ‘Hierdoor worden jonge vaders ook meer betrokken bij de opvoeding van hun kinderen.’

Momenteel kunnen ouders 26 weken onbetaald ouderschapsverlof opnemen tot het kind de leeftijd van acht jaar bereikt. Zodra de gewijzigde wetgeving is aangenomen, verandert dat in negen weken betaald – bekostigd door de overheid – en 17 weken onbetaald.

Uit onderzoek dat in 2019 door het nationale statistiekbureau CBS is gepubliceerd, blijkt dat slechts één op de tien jonge vaders vrij neemt van hun werk in het kader van de officiële regeling voor onbetaald vaderschapsverlof.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment