Bestuurder gebruikte dating-app voor dodelijk ongeval waarbij twee doden vielen, oordeelt rechtbank

Bestuurder gebruikte dating-app voor dodelijk ongeval waarbij twee doden vielen, oordeelt rechtbank

Een 33-jarige man uit het Drentse dorp Yde, die in 2019 twee mensen om het leven bracht bij een ongeval op de N34 bij Borger, heeft een taakstraf van 240 uur gekregen en een rijverbod van 30 maanden. rechters in hoger beroep in Assen.

Het hof van beroep oordeelde dat er voldoende bewijs was dat de man actief was op een dating-app kort voordat zijn auto betrokken raakte bij een frontale aanrijding met een ander voertuig, waarbij de bestuurder en passagier omkwamen. Een lagere rechtbank zei dat zijn gebruik van de app op het moment van de crash niet was bewezen.

Daarnaast stelt het hof dat de man ongeveer 1,5 jaar na het eerste ongeval onder invloed van de drug GHB betrokken was geweest bij een tweede ongeval. Bij dat incident reed hij een bus in en vluchtte vervolgens weg.

Het openbaar ministerie had de man een celstraf van negen maanden geëist, waarvan zes wegens de ernst van de feiten. Het hof van beroep zei echter dat de man verantwoordelijkheid had genomen voor zijn daden en ermee instemde zich te laten behandelen, vandaar de beslissing om hem niet naar de gevangenis te sturen.

In plaats daarvan kreeg hij een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment