Besmettingen met het coronavirus lijken te stabiliseren, zegt het RIVM

Besmettingen met het coronavirus lijken te stabiliseren, zegt het RIVM

Het aantal positieve testen op het coronavirus in Nederland is de afgelopen week gelijk gebleven ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, meldt het RIVM dinsdag in zijn laatste weekoverzicht.

In de week tot dinsdagochtend werden in totaal 155.000 positieve testen geregistreerd, tegen 154.000 in de week ervoor. Er werden nog zo’n 30.000 mensen getest.

Volgens het RIVM lijkt het erop dat het besmettingspercentage zich nu stabiliseert als gevolg van de beperkte maatregelen die medio november zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vorige week steeg het aantal positieve testen met 39%.

Hoewel er druk is op de testcentra en mensen op sommige plaatsen moeten wachten voordat ze een test kunnen boeken, lijkt het daadwerkelijke besmettingspercentage wel naar beneden te gaan, aldus het RIVM.

De key R-ratio was 1,05 op 15 november, vergeleken met 1,21 een week ervoor, wat betekent dat dragers minder mensen besmetten. Het cijfer kan alleen nauwkeurig worden berekend met een vertraging van twee weken.

Het RIVM zei ook dat 21,4% van de tests positief blijkt te zijn, vergeleken met 22,2% vorige week, een andere indicatie dat de verspreiding mogelijk langzamer gaat.

Kinderen

Kinderen blijven de grootste groep om het coronavirus op te lopen. Jongeren van 5 tot 14 jaar waren afgelopen week goed voor bijna 27% van alle positieve tests, maar het besmettingspercentage onder ouderen stabiliseert.

Zuid-Limburg heeft nog steeds het hoogste aantal positieve gevallen per hoofd van de bevolking, gevolgd door Zeeland en Limburg-Noord.

ziekenhuizen

Het RIVM zei te verwachten dat het nog een of twee weken zal duren voordat de impact van vermindering van positieve testen voelbaar is in ziekenhuisopnames, hoewel ook ziekenhuisopnames vertragen. Afgelopen week was er een stijging van 2% van het aantal ziekenhuisopnames en een stijging van 22% van het aantal IC-patiënten dat naar het ziekenhuis wordt gebracht, blijkt uit cijfers van stichting NICE.

Er liggen nu 2.845 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis, van wie er 595 op de intensive care worden behandeld. Op het hoogtepunt van de tweede golf werden 841 mensen verzorgd op een intensive care-afdeling.

De Nederlandse zorginstelling NZa zei dinsdag dat een op de drie Nederlandse ziekenhuizen inmiddels alle niet-essentiële operaties heeft afgelast en bijna alle routinematige procedures zoals knie- en heupoperaties heeft stopgezet.

Nog eens 24 ziekenhuizen zeggen nu dat sommige kritieke zorg, zoals hartoperaties en kankerbehandelingen, worden uitgesteld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment