Beperkingen voor groepsgrootte zijn niet van toepassing met Kerstmis, geen nieuwe reisbeperkingen

Beperkingen voor groepsgrootte zijn niet van toepassing met Kerstmis, geen nieuwe reisbeperkingen

De aanbevolen beperking van het aantal bezoekers thuis tijdens de ‘gedeeltelijke lockdown’ wordt voor de decemberfestiviteiten opgeheven, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een briefing tegen Kamerleden.

Zelfs als de regel van ‘niet meer dan vier bezoekers’ volgende maand van kracht blijft, zal deze niet van toepassing zijn tijdens Sinterklaas op 5 december, Chanoeka (28 november tot 6 december) en eerste en tweede kerstdag, aldus De Jonge.

De regering heeft vanaf zaterdag nieuwe maatregelen ingevoerd om de golf van nieuwe gevallen van coronavirus te verminderen, maar deze zullen op 4 december aflopen – als ze effect hebben gehad.

De maatregelen omvatten een aanbeveling om huisbezoeken te beperken tot vier personen ouder dan 13 jaar per dag.

Vanaf 4 december hoopt de regering met nieuwe wetgeving te komen op basis van maatregelen die beter passen bij een samenleving waarin 85% van de volwassen bevolking is ingeënt, vertelde De Jonge vrijdagavond aan verslaggevers.

Reis

De persconferentie van vrijdagavond bevatte geen enkele verwijzing naar nieuwe regels voor reizen naar het buitenland. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor het laatste reisadvies.

Wel is gebleken dat gezondheidsadviseurs van de overheid bewegingsbeperkingen binnen Nederland hadden aanbevolen, maar dat de regering besloot die niet op te nemen in het nieuwe pakket.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment