Benzinestations willen betalingslimiet verhogen na prijspiek

Benzinestations willen betalingslimiet verhogen na prijspiek

Eigenaren van onbemande tankstations zeggen dat ze het maximale bedrag dat ze kunnen aanrekenen moeten verhogen om de snel stijgende brandstofkosten het hoofd te bieden.

De card-only tankstations reserveren € 125 van de bankrekening van een klant voordat ze tanken. Zodra de verstuiver is vervangen, worden de kosten van de brandstof afgetrokken en wordt het verschil teruggestort op de rekening.

sommige operators hebben de limiet al verhoogd naar € 150 nadat de prijs van 95 euro benzine bij veel pompen tot boven de 2,20 euro per liter steeg. Sommige snelwegdiensten rekenen bijna € 2,50, terwijl 13% van de stations meer dan € 2,00 vraagt ​​voor een liter diesel.

Eigenaren zijn al in gesprek met kaart- en betaalterminaloperators over het opnieuw verhogen van de limiet naar € 200. ‘Het is geen open en gesloten zaak’, zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland. ‘Het hangt af van afspraken tussen alle deelnemers in de PIN-keten, inclusief betalingsontvangers en terminalleveranciers.’

Benzinestationbeheerder Jan Harmen Akkerman van TanQyou zei dat automobilisten al merkten dat ze hun tank niet met de maximale hoeveelheid konden vullen. ‘Je kunt een tweede keer tanken, maar in de praktijk gebeurt dat bijna nooit’, zegt hij.

Brandstofserviceadviseur Moveyou berekende dat de vraag naar brandstof in de eerste dagen van de oorlog in Oekraïne met wel 85% toenam, terwijl automobilisten voltankten in afwachting van een stijging van de pompprijzen.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment