Bende stelen 1.600 kilo kaas van Nederlandse melkveehouderij

Bende stelen 1.600 kilo kaas van Nederlandse melkveehouderij

Dieven zijn er bij de laatste in een reeks kaasroof in Nederland vandoor met 1.600 kilo kaas ter waarde van € 21.000 van een melkveebedrijf in het Noord-Brabantse Fijnaart.

Vrijwel alle kaas uit de opslag van de boerderij is afgenomen en dat heeft de boerderij zo’n zes maanden in inkomen teruggedraaid, zegt de boer tegen RTL Nieuws.

‘We hebben voortaan betere beveiliging van onze kazen nodig’, zegt Theo Dekker, voorzitter van melkveehoudersorganisatie Bond van Boerderij-Zuiverlbereiders tegen de lokale omroep. Omroep Brabant.

‘Dit is niet zomaar een diefstal, het is georganiseerde misdaad’, zegt Dekker. ‘Deze bendes zijn niet bang om geweld te gebruiken. Ze laden in en gaan.’

De dieven gaan meestal een paar dagen van tevoren naar de boerderijwinkel om de grond te achterhalen, zodat ze precies weten wat ze mee moeten nemen, zei Dekker.

‘We hebben meldingen gehad dat kazen in Rusland terechtkomen waar vanwege de economische sancties geen Nederlandse zuivel kan worden gekocht’, zegt Dekkers.

De gestolen kazen zijn voorzien van een unieke code waardoor het onwaarschijnlijk is dat ze in Nederland worden verkocht.

Kaasboeren werden een paar jaar geleden geteisterd door een reeks kaasdiefstallen en de overval van deze week kan een teken zijn van wat komen gaat, zei Dekker.

Zijn organisatie houdt ook online kaasverkopers in de gaten. Op Marktplaats werd vorig jaar een partij gestolen kaas te koop aangeboden en binnen een kwartier opgespoord. ‘Maar dat waren amateurs en kaasboeren staan ​​nu tegenover iets groters’, zegt Dekker.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment