Bellers blokkeren telefoonlijnen voor boostershots, Amsterdam naar drievoudige jabcapaciteit

Bellers blokkeren telefoonlijnen voor boostershots, Amsterdam naar drievoudige jabcapaciteit

Er zijn bijna een miljoen telefoontjes gepleegd naar de centrales van de regionale gezondheidsautoriteiten terwijl mensen proberen een afspraak te maken voor een boostervaccinatie tegen het coronavirus, overkoepelend orgaan GGD GHOR zei.

De vraag maakt het nog belangrijker dat mensen online een afspraak proberen te maken, aldus de organisatie. Momenteel kan iedereen boven de 60 jaar een afspraak maken voor een booster, maar de plaatsen zijn schaars.

Amsterdammers krijgen te horen dat ze afspraken moeten maken in Woerden, Alphen aan den Rijn en Hilversum. Een lezer vertelde aan DutchNews.nl dat hij de keuze had uit eind januari in Amsterdam, of 26 december om 21.20 uur in Purmerend.

Amsterdamse functionarissen hebben nu besloten om de lokale boostercampagne van sommigen op te voeren 5.000 tot 15.000 doses per dag om aan de vraag te voldoen.

Vooral mensen die tweemaal met AstraZeneca zijn gevaccineerd – meestal mensen van begin 60 – hebben moeite om een ​​afspraak te maken, nu gezondheidschefs hebben gewaarschuwd dat ze minder bescherming hebben tegen de nieuwe Omicron-variant.

Jaap van Dissel, hoofd van het RIVM, vertelde Kamerleden eerder deze week in een briefing dat cijfers uit het VK aangeven dat AstraZeneca ‘bijna geen’ bescherming biedt tegen Omicron, hoewel het wel kan beschermen tegen het ontwikkelen van ernstigere symptomen.

Volgens het coronavirus-dashboard van de overheid, bijna 1,5 miljoen mensen een derde vaccindosis heeft gehad.

Drie maanden

Op dinsdag heeft de Nederlandse regering verkort de wachttijd voordat mensen een boostervaccinatie kunnen aanvragen van zes tot drie maanden.

Dat betekent dat medio januari iedereen boven de 18 jaar een boosterprik krijgt aangeboden, vertelde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dinsdagavond op een persconferentie.

Eind volgende week worden 45-plussers opgeroepen om hun booster-afspraak te maken, aldus De Jonge.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment