Belgische grenssteden ondanks verbod druk met vuurwerk-gekke Nederlanders

Belgische grenssteden ondanks verbod druk met vuurwerk-gekke Nederlanders

Nederlanders stromen massaal naar België om vuurwerk te kopen, ondanks de Nieuwjaarsverbod, volgens de Telegraaf.

Er zijn zelfs verkeersregelaars ingeschakeld om het aantal auto’s in de steden aan te pakken Baarle-Nassau en Baarle-Hertog, die een ingewikkeld netwerk van grenzen delen, aldus de krant.

Een lokale boer heeft zijn velden opengesteld als noodparkeerplaats voor de Nederlandse bezoekers die sinds 15 december volgens de wet geen vuurwerk in Nederland mogen importeren.

Maar twee jongeren uit Zwolle vertelden de krant dat ‘vuurwerk hoort bij het nieuwe jaar’. Een andere jongeman uit Breda zei: ‘Je steekt buiten vuurwerk af en iedereen houdt afstand. Het zou toch wel toegestaan ​​moeten zijn.’

De Nederlandse regering heeft dit nieuwe jaar vuurwerk verboden om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen niet worden overspoeld met slachtoffers van brandwonden. In 2019 gingen bijna 1.300 mensen naar het ziekenhuis of hun huisarts met vuurwerkgerelateerd letsel op nieuwjaarsdag.

Politie

politie is grenscontroles uitvoeren, aldus de Telegraaf, maar maandagmiddag en -avond was er niemand te bekennen.

‘Gisteren was de Nederlandse politie opgetogen met het vinden van 100 kilo vuurwerk’, zegt de verkeersregelaar tegen de krant. ‘Maar dat is wat elke minuut de winkel verlaat. Er gaan tonnen over de grens.’

Nederlanders mogen in een normaal jaar 25 kilo vuurwerk uit België of Duitsland importeren, zolang het vuurwerk maar legaal is.

De overheid heeft eerder in 2020 de regels voor vuurwerk aangescherpt om de gevaarlijkste soorten, waaronder raketten en voetzoekers, te verbieden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment