Belastingverhogingen wellicht onvermijdelijk om budget op peil te houden, zegt Rutte

Belastingverhogingen wellicht onvermijdelijk om budget op peil te houden, zegt Rutte

Belastingverhogingen zullen onvermijdelijk zijn om een ​​groot gat in de overheidsfinanciën te vullen, zei premier Mark Rutte donderdag na de wekelijkse kabinetsvergadering.

De gesprekken over hoe het tekort, geschat op tussen de € 10 miljard en € 15 miljard, precies op te vullen, worden donderdagavond tussen de vier coalitiepartijen voortgezet.

‘Ik ga ervan uit dat er belastingverhogingen komen’, zei Rutte. ‘Dat is onvermijdelijk… de grote problemen die we nu zien, kunnen niet zomaar worden opgelost door naar de uitgavenkant te kijken.’

‘Het is nog niet duidelijk wat de exacte impact op mensen zal zijn en we zijn aan het kijken’ [dividing the burden] tussen de algemene bevolking en bedrijven.’

Het grootste tekort is de € 7 miljard aan gederfde inkomsten na een uitspraak van de Hoge Raad vorig jaar dat de belasting op sparen en beleggen – de zogenaamde ‘box 3 belasting’ – onrechtmatig is berekend.

Ook zullen ministers uitvoering moeten geven aan een besluit van de Eerste Kamer om de AOW te verhogen met het minimumloon, dat alleen al in het eerste jaar naar schatting 2,4 miljard euro gaat kosten.

De oorlog in Oekraïne heeft ook nieuwe verplichtingen met zich meegebracht in de vorm van compensatie voor hogere brandstofkosten, die € 6,2 miljard zullen kosten, en een toezegging om de defensie-uitgaven te verhogen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment