Bekende Labour-politici hint op ‘koppeling’ naar GroenLinks

Bekende Labour-politici hint op ‘koppeling’ naar GroenLinks

Twee vooraanstaande PvdA-getrouwen hebben zich uitgesproken voor een nauwere samenwerking met GroenLinks en hebben zelfs gesuggereerd op een of andere vorm van fusie tussen de twee partijen.

in een opiniestuk in de Volkskrant zeiden Frans Timmermans, momenteel Europees commissaris, en Marjolein Moorman, die de PvdA in Amsterdam leidt, dat de uitdagingen waar de samenleving voor staat, ‘grotere eenheid en zingeving bittere noodzaak’ maken.

‘We hebben een doorbraak nodig om het land vooruit te helpen. Dat kan alleen met vastberadenheid en geloof in vooruitgang en solidariteit. (..) Wij geloven dat nauwere samenwerking en zelfs aansluiting bij GroenLinks die doorbraak zal forceren’, schreven ze.

Moorman en Timmermans gebruikten het woord ‘fusie’ niet, of fusie, maar gingen voor het meer dubbelzinnige verbinding wat link of verbinding betekent.

Dit kan de oprichting van een nieuwe linkse partij of een fusie betekenen, aldus de Volkskrant. Een dergelijke stap zou in het voordeel van de partij zijn bij de komende provinciale verkiezingen van volgend jaar, die de samenstelling van de senaat zullen beïnvloeden, de krant commentaar gegeven.

Uit een peiling van actualiteitenprogramma EenVandaag onder PvdA- en GroenLinks-stemmers bleek dat de meesten voorstander waren van een nauwere samenwerking, hoewel PvdA-stemmers de mogelijkheid van een fusie huiverden.

Ook de Volkskrant zegt dat Moorman, die de PvdA in Amsterdam naar de overwinning bracht bij de gemeenteraadsverkiezingen en Timmermans, die hetzelfde deed bij de Europese verkiezingen van 2019, beide kansrijke kandidaten zijn voor het partijleiderschap na Liliane Ploumen’s plotseling ontslag eerder deze week.

PvdA’ers kiezen volgende week hun eigen fractievoorzitter, met Attje Kuiken en Henk Nijboer als kanshebbers.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment