Basisscholen eerder dicht, avondsluiting loopt tot 14 januari: NOS

Basisscholen eerder dicht, avondsluiting loopt tot 14 januari: NOS

Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zullen naar verwachting tijdens de persconferentie van dinsdagavond aankondigen dat de basisscholen vrijdag sluiten voor de winterstop.

Het Outbreak Management Team van de overheid adviseerde om de basisscholen vroegtijdig te sluiten omdat jongeren momenteel het grootste deel van de nieuwe besmettingen voor hun rekening nemen.

Volgens omroep NOS en het AD heeft de maatregel geen gevolgen voor middelbare scholen en wordt gevraagd om maandag open te blijven voor de kinderen van essentiële werkers die geen tijd hebben gehad om kinderopvang te organiseren.

Huidige pakket coronamaatregelen, inclusief 17.00 uur sluiting voor bars en restaurants, duurt tot 14 januari, hebben kabinetsbronnen aan de NOS verteld.

Als het besluit dinsdagavond wordt bevestigd, betekent dit dat niet-essentiële winkels, sportscholen en fitnesscentra nog enkele weken om 17.00 uur moeten sluiten.

Daarnaast blijft de aanbeveling dat individuele huishoudens niet meer dan vier gasten per dag verwelkomen van kracht – ondanks eerdere toezeggingen zou dit voor de kerstperiode worden opgeheven, meldt de NOS.

Terwijl het aantal positieve coronavirus-tests dat bij het RIVM is gemeld de afgelopen dagen is gedaald, blijven de ziekenhuisopnames hoog en zeggen overheidsadviseurs dat het nog niet verstandig is om de maatregelen te versoepelen, gezien de opkomst van de meer besmettelijke Omicron-variant.

De persconferentie wordt live uitgezonden op televisie en u kunt het verloop volgen via Live tweetservice van DutchNews.nl.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment