Aziatische drugsbaron kan naar Australië worden gedeporteerd, oordeelt rechtbank

Aziatische drugsbaron kan naar Australië worden gedeporteerd, oordeelt rechtbank

Drugskoning Tse Chi Lop kan naar Australië worden geëxtraheerd, zeiden rechters in Rotterdam vrijdag.

De in China geboren Canadese onderdaan vloog van Tawain naar Canada toen hij door de Nederlandse autoriteiten op Schiphol werd opgepikt in opdracht van de Australische autoriteiten die hem willen vervolgen voor drugshandel.

‘De rechtbank ziet geen reden om de behandeling van het uitleveringsverzoek, zoals gevraagd door de raadsman, te schorsen om nader onderzoek te doen’, aldus de voorzitter van de rechtbank Rotterdam.

De advocaat van Tse, Andre Seegbrets, vertelde de rechtbank vorige maand tijdens een uitleveringshoorzitting dat zijn cliënt illegaal uit Tawain is gedeporteerd en opzettelijk op een vlucht met een tussenstop in Nederland is geplaatst omdat Nederlanders gunstigere uitleveringsvoorwaarden hebben met Australië.

De 58-jarige zou het hoofd zijn van The Company, dat een illegale drugsmarkt van 70 miljard dollar in Azië domineert. De Australische autoriteiten zeggen dat hij verantwoordelijk is voor 70% van de drugs die het land binnenkomt.

Seegbrets zei dat zijn cliënt van plan is in beroep te gaan.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment