ASML zegt dat chipmakers een tweejarig tekort aan belangrijke machines hebben

ASML zegt dat chipmakers een tweejarig tekort aan belangrijke machines hebben

Halfgeleiderfabrikanten kampen met een twee jaar durend tekort aan kritieke apparatuur omdat de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML niet snel genoeg aan de vraag kan voldoen, aldus CEO Peter Wennink van het bedrijf. Financiële tijden.

ASML, gevestigd in Veldhoven, is een belangrijke speler in de wereldwijde chipindustrie en produceert machines die Intel, Samsung en TSMC allemaal gebruiken om geavanceerde halfgeleiders te maken. Het bedrijf heeft ook een monopolie op het gebied van op EUV of extreem ultraviolet gebaseerde lithografiemachines.

‘Volgend jaar en het jaar daarna zijn er tekorten’, zegt Wennink tegen de krant. ‘We gaan dit jaar meer machines verschepen dan vorig jaar en . . . volgend jaar meer machines dan dit jaar. Maar het zal niet genoeg zijn als we naar de vraagcurve kijken. We moeten onze capaciteit echt met meer dan 50% opvoeren. Dat zal tijd kosten.’

De FT zei dat de opmerkingen van Wennink komen nu de halfgeleiderindustrie investeringen in nieuwe productie versnelt om een ​​wereldwijd tekort aan chips op te vangen, en dat analisten verwachten dat de markt zal verdubbelen tot $ 1 tn in 2030.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment