Asfaltfabriek Eindhoven mogelijk stilgelegd vanwege te hoge benzeenuitstoot

Asfaltfabriek Eindhoven mogelijk stilgelegd vanwege te hoge benzeenuitstoot

 

De gemeente Eindhoven heeft wegenbouwers KWS gewaarschuwd dat het zijn asfaltfabriek ACE zal sluiten als de te hoge uitstoot van benzeen niet daalt. Eindhovens Dagblad rapporten.

Een nieuw rapport van de milieudienst van de stad laat een te hoog gehalte van de stof zien, die schadelijke effecten kan hebben op het beenmerg en het immuunsysteem kan aantasten. Kortdurende effecten als gevolg van inademing zijn duizeligheid, hoofdpijn en, in extreme gevallen, bewustzijnsverlies.

KWS moet voor elke nieuwe overtreding een boete van 10.000 euro betalen en als het niet lukt om de uitstoot te beperken, wordt de productie stopgezet. In 2019 zijn de normen voor benzeenemissie aangescherpt.

Uit het rapport bleek echter ook dat alleen substantieel verdunde benzeen de woningen bereikte die het dichtst bij industrieterrein De Hurk liggen, waar de fabriek staat. Volgens de regionale gezondheidsraad is het risico voor de bevolking verwaarloosbaar.

De resultaten van het rapport worden woensdag tijdens een bijeenkomst met de lokale bevolking gedeeld.

Ook asfaltfabrieken in Nijmegen en Bergen op Zoom krijgen boetes, terwijl een asfaltfabriek in Den Bosch uit eigen beweging sloot terwijl het onderzoek deed naar mogelijke uitstoot van gevaarlijke stoffen, aldus het Eindhovens Dagblad.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment