Arrestaties bij PostNL-depots in België naarmate het onderzoek naar illegaal werk zich verspreidt

Arrestaties bij PostNL-depots in België naarmate het onderzoek naar illegaal werk zich verspreidt

De Vlaamse autoriteiten hebben negen mensen aangehouden bij invallen op drie PostNL-locaties in België doorgaan met onderzoeken naar fraude en belastingontwijking.

De negen worden verdacht van mensenhandel, het runnen van een criminele organisatie en het verlenen van illegale diensten, aldus lokale functionarissen. In afwachting van nader onderzoek zijn ook twee PostNL-depots gesloten.

De invallen werden gedaan in het kader van een Belgisch onderzoek naar ‘sociale fraude’ waarbij zowel PostNL als het Britse pakketbezorgingsbedrijf GLS betrokken was. De casus draait om het gebruik van individuele aannemers om pakketten tegen extreem lage tarieven te bezorgen.

Nederlandse arbeidsinspecteurs meldden in november 2020 dat het systeem van onderaanneming van bezorgdiensten fraudegevoelig is.

Negen van de tien onderaannemers voor pakketbezorging die door pakketbezorgers PostNL, DHL, DPG en GLS worden gebruikt, overtreden de regels.

PostNL laat in een reactie op de laatste Belgische invallen weten verrast te zijn door de arrestaties en dat het bedrijf de afgelopen maanden alle medewerking heeft verleend aan het onderzoek.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment