Arno Kamminga wint zilver op 100 meter schoolslag

Arno Kamminga wint zilver op 100 meter schoolslag

Arno Kamminga viert zijn zilver. Foto: Olaf Kraak ANP

Arno Kamminga heeft op de Olympische Spelen van Tokio zilver gewonnen op de 100 meter schoolslag in zijn allereerste finale van een groot internationaal toernooi.

Kamminga, 25 en voormalig strandwacht uit Katwijk, voltooide de race in 58 seconden, net achter de Britse zwemmer en titelhouder Adam Peaty die het goud won in 57,37.

Hij wordt pas de derde Nederlander die een individuele zwemmedaille wint, na Wieger Monsonides (1960) en Pieter van den Hoogenband (2000 en 2004), de huidige Nederlandse chef de mission.

‘Het is nog niet doorgedrongen’, vertelde Kamminga direct na de race aan verslaggevers. ‘Ik ben sprakeloos. Ik wist dat ik het kon… maar je moet het ook echt doen.’

Inmiddels is een vierde lid van de Nederlandse Olympische ploeg positief getest op coronavirus en moet in isolatie. Tennisser Jean-Julien Rojer had de tweede ronde van het herendubbel bereikt toen hij de test niet haalde.

Inmiddels zijn vier atleten en twee ondersteunend personeel positief getest.

In Olympische actie later op maandag is Mathieu van der Poel, die deze zomer zes dagen de gele trui van de Tour de France droeg, een belangrijke kanshebber voor de titel van crosscountry-mountainbike.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment