Armani en Dior vestigen mogelijk winkel op Dam: Parool

Armani en Dior vestigen mogelijk winkel op Dam: Parool

Designermerken Armani en Dior openen mogelijk flagshipstores op de Dam in Amsterdam, omdat het stadscentrum zijn luxe aantrekkingskracht probeert te vergroten, de Wachtwoord vrijdag gemeld.

Onder verwijzing naar onbevestigde toezeggingen van ‘verschillende bronnen’, zei de krant dat Dior het voormalige ABN Amro-gebouw op Dam 2 zal huren, terwijl Armani zijn intrek zal nemen in het voormalige Rabobank-kantoor op Dam 16.

De verhuizing wordt gezien als een stap verwijderd van instore winkels, zoals die in de naburige Bijenkorf, zegt marketingprofessor Kitty Koelemeijer tegen de krant.

‘Deze merken zijn niet langer bereid om ruimte te delen met andere merken of deel uit te maken van een verkoop omdat het hun marktwaarde wegneemt. Dior en Armani willen hun zichtbaarheid vergroten en dat doen ze op de meest zichtbare plek in de stad’, zegt ze tegen de krant.

De komst van de designermerken op de Dam, van oudsher een plek waar goedkope en dure winkels naast elkaar floreerden, maakt het een gebied voor alleen mensen met diepe zakken, aldus de krant. Winkelhuren tussen € 1.200 en € 2.350 per vierkante meter op het plein zijn onbetaalbaar voor iedereen behalve de luxe merken.

Armani en Dior zullen echter niet al te ver verwijderd zijn van de lagere regionen van de mode, aangezien het Amerikaanse merk TK Maxx zijn intrek neemt in het voormalige C&A-gebouw aan het Damrak. ‘Mensen die winkelen bij de grote volumeketens hebben ook interesse in Dior, al was het maar om eens rond te kijken. Consumenten kiezen voor zowel luxe als betaalbaarheid’, zegt Koelemeijer.

De verandering in het centrum van de hoofdstad ondersteunt op het eerste gezicht de poging van de gemeente om kwaliteitstoerisme te stimuleren, schrijft de krant, maar kan botsen met het leefbaarder maken van het centrum voor de lokale bevolking.

Koelemeijer voorspelt ‘massa’s bezoekers die zich zullen vergapen aan het luxe aanbod’. ‘Het wordt er zeker niet minder druk op op de Dam’, zegt ze.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment