Antistoffen tegen coronavirus in gedoneerd bloed halveren in twee maanden

Antistoffen tegen coronavirus in gedoneerd bloed halveren in twee maanden

De hoeveelheid antistoffen tegen het coronavirus gevonden in bloed van gevaccineerde bloeddonoren is in twee maanden tijd gehalveerd, aldus donatiebureau Sanquin.

Hoe langer geleden mensen zijn gevaccineerd, hoe minder antistoffen ze hebben, zegt Sanquin na onderzoek naar bloed dat door 2.200 mensen is gedoneerd. Mensen van begin 60 die het AstraZeneca-vaccin kregen, hebben de minste antistoffen, zegt Sanquin.

De Nederlandse regering heeft besloten de termijn voor het aanvragen van een boostervaccinatie te verkorten van zes naar drie maanden en hoopt nu iedereen die een boostervaccinatie wil medio januari een afspraak te hebben aangeboden.

‘Antistoffen tegen luchtweginfecties nemen in de loop van de tijd meestal snel af’, zegt microbioloog en onderzoeker Hans Zaaijer.

‘In eerder onderzoek zagen we dat de hoeveelheid antistoffen tegen Covid-19 ongeveer elke drie maanden halveert’, zegt hij. ‘Dat blijkt ook uit ons meest recente onderzoek onder Nederlandse bloeddonoren. We hopen dat er een plateau komt, zodat de antistoffen niet helemaal verdwijnen. Maar dat zien we nog niet terug in de cijfers.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment