Anna van der Breggen wint voor vierde keer Giro Donne

Anna van der Breggen wint voor vierde keer Giro Donne

Anna van der Breggen wint in februari de race van Gent naar Ninove. Foto: ANP

Anna van der Breggen won afgelopen weekend voor de vierde keer de Giro Donne, de vrouwentour door Italië, waarmee ze binnen één overwinning van het all-time record komt.

De 31-jarige eindigde 1 minuut en 43 seconden voor de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio, met een andere Nederlandse, Demi Vollering, op de derde plaats. Alle drie de podiumplaatsen zijn lid van het SD Worx-team.

Van der Breggen zat in een groep van vier renners die op de 10e en laatste etappe wegbraken naar Cormons, maar voor de ritzege werd gesprint door de Amerikaan Coryn Rivera.

Ze pakte de roze leiderstrui met een solo-overwinning in de tweede etappe, een race van 100 km die eindigde op de top van Prato Nevoso, en leek nooit in gevaar te komen deze op te geven.

Alleen de Italiaanse Fabiana Luperini heeft de Giro vaker gewonnen dan Van der Breggen, met vijf overwinningen op haar naam tussen 1995 en 2008. De Nederlandse vrouw gaf echter voor de zegeceremonie aan van plan te zijn om aan het einde van het seizoen met pensioen te gaan en een managementfunctie op bij SD Worx.

‘Het is zwaar, tien dagen racen en het is stressvol om negen dagen in de roze trui te zitten, dus deze laatste dag leek een beetje op een einde’ ze zei. ‘Ik voelde me heel moe, maar ook blij. Dit is de beste manier om het af te maken.’

Nederlandse renners behaalden in totaal vijf etappezeges in de race van dit jaar. Marianne Vos won haar 29e en 30e Giro-sprint voordat ze zaterdag afhaakte om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen later deze maand, terwijl Lorena Wiebes etappes vijf en acht nam.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment