Amsterdamse verhuurder zegt Russische huurder te vertrekken ‘vanwege sancties’

Amsterdamse verhuurder zegt Russische huurder te vertrekken ‘vanwege sancties’

Een Amsterdamse huisbaas probeert een huurcontract met een Russische vrouw te ontbinden op basis van haar nationaliteit, meldt de gemeentelijke huishoudwaakhond Stichting Woon vrijdag.

De vrouw tekende op 1 januari de huurovereenkomst voor 12 maanden, maar kreeg deze week te horen dat vanwege de internationale sancties het contract met onmiddellijke ingang werd opgezegd.

‘Iemand uit huis zetten op grond van nationaliteit is illegaal’, zegt stichtingswoordvoerder Gert Jan Bakker tegen de lokale omroep AT5.

De vrouw wordt juridisch bijgestaan ​​door haar werkgever, zegt Bakker. ‘Ze heeft wel een tijdelijk contract, dus moet ze na 12 maanden weg.’

Bakker wilde niet zeggen wie de verhuurder was, maar zei dat het een middelgrote woningbouwmaatschappij is met meerdere panden in de stad.

Discriminatie

De Gelderse krant meldde eerder deze week dat mensen met de Russische of Wit-Russische nationaliteit niet mogen deelnemen aan de Vierdaagse van dit jaar.

Zowel Russische als Nederlandse nationaliteiten kunnen deelnemen, maar alle anderen worden uitgesloten, aldus de krant.

Meestal nemen ongeveer 30 Russische staatsburgers deel aan het evenement, aldus de organisatoren.

Bent u Russisch en ondervindt u problemen door de oorlog of sancties? We zouden graag met je willen praten voor een artikel. Neem contact op met redactie@dutchnews.nl.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment