Amsterdams wooncomplex geeft prioriteit aan sleutelwerkers en starters

Amsterdams wooncomplex geeft prioriteit aan sleutelwerkers en starters

Sleutelwerkers en mensen onder de 28 jaar krijgen voorrang bij een sociaal woningbouwproject in Amsterdam.

Het complex van 136 studio’s, met een oppervlakte tussen de 33 en 41 m2, is vanaf volgend jaar te huur voor € 728 per maand.

Verhuurder Syntrus Achmea zei dat het leraren, politieagenten, gezondheidswerkers en jongeren die op zoek zijn naar hun eerste huis eerste keus zouden geven op de ontwikkeling in Oostenburg.

‘In principe hebben we een vrije keuze als het gaat om het verhuren van deze woningen’, woordvoerster Annemarie Maarse vertelde AT5. ‘Maar we kiezen er bewust voor om deze groepen voorrang te geven. We vinden het heel belangrijk dat sleutelwerkers zoals leraren, verpleegkundigen en politieagenten dichtbij hun werk in de stad kunnen wonen.’

Vorig jaar heeft de gemeenteraad hielp bij het vinden van huizen voor 100 gezondheidswerkers en 40 leraren via het bemiddelingsprogramma van 1.012 aanvragers, terwijl nog eens 310 op de wachtlijst werden geplaatst.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment