Amsterdams hoofd huisvesting stapt op na ongepaste opmerkingen

Amsterdams hoofd huisvesting stapt op na ongepaste opmerkingen

Laurens Ivens. Foto: Amsterdam.nl

De Amsterdamse huisvestingschef Laurens Ivens is met onmiddellijke ingang afgetreden na klachten over zijn ongepaste e-mailcommunicatie met vrouwelijke personeelsleden die teruggaat tot ten minste 2019.

‘Ik ben erg geschrokken, want ik was er echt niet van op de hoogte’, zegt Ivens in een afscheidsbrief aan de gemeenteraad. ‘Achteraf moet ik concluderen dat deze klachten terecht waren.’

Over de aard van de klachten is niets openbaar gemaakt, maar Ivens zelf zei dat ‘de klachten niet over fysiek contact gaan’ maar over opmerkingen die ‘grenzen overschrijden en als seksueel zijn ervaren’.

Ivens werd gewaarschuwd door burgemeester Femke Halsema nadat er klachten waren geuit over zijn ‘ongepaste communicatie’ met vrouwelijk personeel in 2019. de regels van goed bestuur had overtreden.

Hoewel de eerste klacht ging over een e-mail, is het onduidelijk of de latere betrekking hadden op schriftelijke of mondelinge communicatie.

Ivens, die de Socialistische Partij vertegenwoordigt, is sinds 2014 verantwoordelijk voor de huisvestingsstrategie van de stad, na een aantal jaren als gemeenteraadslid.

Hij heeft met name een belangrijke rol gespeeld bij het invoeren van meer controles op vakantieverhuurplatforms zoals Airbnb, maar kreeg kritiek omdat hij er niet in slaagde om voldoende nieuwe bouwprojecten te faciliteren. Hij is ook verantwoordelijk voor de afvalophaaldienst van de stad.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment