Amsterdam wordt streng voor cannabislolly’s en nep-spacecake

Amsterdam wordt streng voor cannabislolly’s en nep-spacecake

Amsterdam gaat hard optreden tegen de verkoop van aan cannabis en paddo’s gerelateerde souvenirs in een poging om het drugsverslaafde imago van het stadscentrum weg te werken.

De verkoop van wietkoekjes, cannabislolly’s en dergelijke in winkels in het stadscentrum is in strijd met de plaatselijke bestemmingsplannen die de verkoop van souvenirs aan banden leggen en bevordert het drugsgebruik, zeggen stadsfunctionarissen.

Daarnaast Ilse Griek, lid van de stadsdeelraad van de binnenstad vertelde het Parool, zijn de producten misleidend omdat ze geen illegale drugs bevatten.

Drugssouvenirs werden vroeger alleen in toeristenwinkels verkocht, maar verschijnen nu in de etalages van minisupermarkten en wafelwinkels, vertelde Griek aan de krant.

Deze week werden zes winkels in de buurt van de Dam en het Rembrandtplein gewaarschuwd voor hun etalages, aldus de krant. Winkeliers die weigeren het verbod op te heffen, riskeren boetes die in de duizenden euro’s lopen en de goederen worden in beslag genomen.

Gemeenteraden stemden eind vorig jaar voor een motie om de verkoop van aan cannabis gerelateerde toeristische producten stop te zetten.

De cheques zijn onderdeel van het streven om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor inwoners, winkelend publiek en bedrijven. Sinds 2017 is er een verbod op nieuwe winkels in de binnenstad die zich richten op toeristen of fastfood verkopen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment