Amsterdam wijzigt bestemmingsplannen om meer toeristische ontwikkeling tegen te houden

Amsterdam wijzigt bestemmingsplannen om meer toeristische ontwikkeling tegen te houden

Ambtenaren van Amsterdam hebben de officiële bestemmingsplannen gewijzigd voor: 165 gebouwen in het stadscentrum om te voorkomen dat er meer toeristenwinkels en afhaalrestaurants verschijnen, als onderdeel van haar plannen om de toeristenindustrie van de stad te verbeteren.

Door de wijziging kunnen gebouwen die onder meerdere bestemmingsplannen vallen geen toeristisch georiënteerde winkel of café meer worden als lopende huurcontracten aflopen of het pand van eigenaar verandert.

De maatregel werd vrijdag bekend gemaakt door de burgemeester van Economische Zaken, Victor Everhardt. Hij zegt dat het plan stand zal houden in de rechtszaal, waarbij hij erop wijst dat de Raad van State eerder steunde de beslissing van de stad om te voorkomen dat in sommige gebieden nieuwe toeristenwinkels worden geopend.

Onderzoek door lokale Amsterdamse media suggereert dat maar liefst 280 winkels in het stadscentrum gericht kunnen zijn op toeristen.

De stad heeft ook meer stappen gezet om toeristen te wijzen op de behoeften van bewoners in drukke gebieden, zoals de rosse buurt, in navolging van de postercampagne die afgelopen zomer werd gelanceerd.

Ambtenaren zijn nu plantenbakken plaatsen en het schilderen van hinkelpleinen op trottoirs om meer bekendheid te geven aan het feit dat mensen in de wijk wonen.

Begin 2022 vinden nieuwe gesprekken plaats met de lokale bevolking, gericht op de aanpak van zwerfvuil en straatdealers.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment