Amsterdam Trade Bank gaat failliet terwijl de oorlogssancties in Oekraïne bijten

Amsterdam Trade Bank gaat failliet terwijl de oorlogssancties in Oekraïne bijten

De Amsterdam Trade Bank, een Nederlandse dochteronderneming van de Russische Alfa Bank, is failliet verklaard impact van Britse en Amerikaanse sancties.

De Financieel Dagblad meldde eerder in de week dat de bank in de problemen zat en investeerders had benaderd om het bedrijf over te nemen.

ATB, gevestigd in het WTC in Amsterdam, was indirect eigendom van oligarch Mikail Fridman die naast het moederbedrijf op de sanctielijst staat.

De Nederlandsche Bank zei dat mensen met maximaal € 100.000 aan spaargeld op de bank worden beschermd onder de depositogarantiestelsel. ATB heeft zo’n 23.000 particuliere klanten, van wie er ongeveer 6.000 in Duitsland wonen.

De bank vertelde kort na de inval in Oekraïne aan Dutch News dat zij ‘de invasie krachtig veroordeelde en economische sancties tegen Rusland steunt’.

‘Het is een brute, ongerechtvaardigde oorlog die Rusland moet stoppen’, zei de bank. ‘We hebben collega’s uit vele landen, waaronder Oekraïne en Rusland, en onze gedachten zijn bij het hele Oekraïense volk terwijl deze tragische gebeurtenissen zich ontvouwen.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment