Amsterdam stemt ermee in demonstratie coronavirus door te laten gaan

Amsterdam stemt ermee in demonstratie coronavirus door te laten gaan

De burgemeester van Amsterdam en de lokale politie hebben afgesproken om zondag een demonstratie tegen de coronavirusregels door te laten gaan, maar waarschuwen dat ze zullen ingrijpen als demonstranten zich niet aan afspraken houden.

Het gebied van het Olympisch Stadion, het Oosterpark en het Westerpark, waar demonstranten zich zullen verzamelen voordat ze naar het Museumplein marcheren, zijn aangewezen als ‘risicolocaties’, waardoor de politie iedereen die het gebied betreedt kan stoppen en fouilleren.

Dit zei burgemeester Femke Halsema in een persbericht, is omdat de politie bezorgd is dat groepen herrieschoppers wapens en vuurwerk naar de demonstratie zullen brengen, en er maatregelen nodig zijn om de veiligheid van vreedzame demonstranten te waarborgen.

Het protest is georganiseerd door campagnegroep Nederland in verzet waarin staat dat het van plan is om ‘af te spreken om koffie te drinken’ op het Museumplein om de rellen van 17 januari 2021, die landelijk eindigde in 240 arrestaties.

De organisatie, die verwacht dat tussen de 25.000 en 50.000 mensen zullen deelnemen, heeft ‘afstand genomen’ van mensen die puur om problemen te veroorzaken, aldus de burgemeester.

Op 2 januari werden ook zo’n 30 mensen gearresteerd in Amsterdam, nadat duizenden mensen waren komen opdagen voor een demonstratie die was geweest verboden door de gemeente, vanwege zorgen over de openbare orde.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment