Amsterdam stelt 1.000 hotelbedden veilig voor Oekraïense vluchtelingen

Amsterdam stelt 1.000 hotelbedden veilig voor Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Amsterdam heeft 1.000 hotelbedden geregeld voor Oekraïense vluchtelingen, waarmee het totaal aantal plaatsen in de stad op 1.500 komt.

De zoektocht naar bedden gaat door ‘van schemering tot zonsopgang’, de Parool aldus burgemeester Femke Halsema.

Elke regionale veiligheidsdienst werd vorige week door de overheid gevraagd om 2.000 bedden ter beschikking te stellen, waarvan de helft op korte termijn. De regio Amsterdam-Amstelland heeft tot nu toe zo’n 1.500 plaatsen veiliggesteld.

Behalve het A&O hostel in het zuidoosten van de stad en het Savoy hotel in het centrum, zal de gemeente naar verwachting tot een financiële overeenkomst komen met ketens als Holiday Inn, Novotel en Corendon.

De stad bereidt ook sporthallen voor als het aantal vluchtelingen de komende dagen drastisch zal toenemen. ‘Deze bedden zijn voor de eerste nacht. We zullen proberen om plekken met meer privacy en voorzieningen zo snel mogelijk te bieden’, zegt Halsema. De stad heeft ook plaatsen op twee grote cruiseschepen veiliggesteld.

Honderden vluchtelingen zijn al in de hoofdstad aangekomen en hebben gevonden onderdak in particuliere woningen of hotels. De gemeente opent een registratiesysteem bij congrescentrum RAI waar vluchtelingen onderdak en hulp kunnen aanvragen. Delen van de gemeentewebsite worden vertaald in het Oekraïens, terwijl ook de Oekraïense gemeenschap in Amsterdam werkt aan een informatieplatform.

Lokale economie

Halsema waarschuwde ook dat de economie van de stad de gevolgen van het gewapende conflict zal ondervinden. ‘Amsterdam bloeit in goede tijden, maar als het slecht gaat, merken we meteen de impact’, zegt ze.

De toeristenindustrie zal worden getroffen als het conflict escaleert, zei ze. ‘We kunnen niet voorbijgaan aan de mogelijkheid dat deze crisis de kloof tussen Amsterdammers vergroot naarmate het inkomen van meer mensen eronder lijdt.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment