Amsterdam Museum stelt opening tijdelijk huis in Hermitage boven Oekraïne uit

Amsterdam Museum stelt opening tijdelijk huis in Hermitage boven Oekraïne uit

Het Amsterdam Museum heeft de opening van zijn tijdelijke onderkomen in de Hermitage uitgesteld vanwege de oorlog in Oekraïne, laat de organisatie weten in een verklaring.

‘De oorlog in Oekraïne heeft verschrikkelijke gevolgen voor zoveel mensen. We vinden het niet gepast om dit weekend een feestelijke opening te houden op een moment dat er in het hele land veel demonstraties zijn ter ondersteuning van Oekraïne’, zegt museumdirecteur Judikje Kiers.

Kiers voegde eraan toe dat het standpunt van de Hermitage over haar banden met Rusland ‘te vaag’ was geweest en dat dit een extra reden was om de opening die voor 5 maart was gepland uit te stellen.

De stichting Hermitage zei in a korte verklaring op de website van het museum was het ‘geschokt’ door de invasie en identificeerde het zich met de verklaringen van de regering. Sindsdien zijn er geen andere opmerkingen verschenen.

De adjunct-directeur van het museum, Paul Mosterd, vertelde het Parool het museum destijds de ontwikkelingen zou afwachten en dat hij niet wilde speculeren over het terugtrekken van sponsors.

ABN Amro heeft laten weten deze week met het bestuur samen te komen om de situatie te bespreken. De Vriendenloterij zegt nog geen plannen te hebben om de sponsoring stop te zetten omdat ‘het geld wordt gebruikt om tentoonstellingen in Nederland samen te stellen.

Er is een speciale leningovereenkomst met de Hermitage in Sint-Petersburg, maar de Hermitage in Amsterdam is een onafhankelijke organisatie’, zegt een woordvoerster tegen de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment