Amsterdam legt een halt toe aan de uitbreiding van de donkere winkel van snelle bezorgers

Amsterdam legt een halt toe aan de uitbreiding van de donkere winkel van snelle bezorgers

Amsterdam heeft besloten snelle boodschappenbezorgbedrijven te verbieden nog meer distributiepunten in woonwijken te openen na een golf van klachten van omwonenden over geluidsoverlast en congestie.

Snelle bezorgers beloven om essentiële benodigdheden binnen 10 minuten bij hun klanten te krijgen, en dat betekent dat bezorgcentra in het stadscentrum van cruciaal belang zijn. De verdeelpunten, ook wel dark stores genoemd, zijn vaak te herkennen aan de verduisterende ramen en de wachtrijen van bakfietsen en bromfietsen buiten.

De gemeente Amsterdam heeft nu afgesproken om de impact van dark stores op de lokale bevolking te meten en het komende jaar te beslissen welke voorwaarden aan hun ontwikkeling moeten worden gesteld.

‘Deze pauze is ingevoerd voordat de toename van dark stores uit de hand loopt’, zegt stadsplanningchef Marieke van Doorninck.

Leiden kijkt ook naar vergelijkbare maatregelen nemen vanwege zowel geluidsoverlast als verkeersproblemen.

De bezorgbedrijven in Amsterdam vertelden omroep NOS ze waren verrast en teleurgesteld door het optreden van de stad.

‘We zijn aan het kijken welke stappen we kunnen nemen’, zegt een woordvoerder van Gorillas tegen de omroep.

Het aantal mensen dat gebruikmaakt van snelle boodschappen, zoals Gorillas en Flink, is in de tweede helft van 2021 meer dan verdrievoudigd, zo blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker Kantar.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment