Amsterdam laat drie donkere winkels sluiten wegens overtreden bestemmingsplan

Amsterdam laat drie donkere winkels sluiten wegens overtreden bestemmingsplan

De gemeente Amsterdam heeft drie distributiecentra van superfastfoodbezorgers bevolen te sluiten omdat ze in strijd zijn met bestemmingsplannen.

Alle drie zijn gevestigd in de populaire wijk de Pijp en bevinden zich op ‘locaties die bestemd zijn voor de detailhandel – winkels waar mensen in en uit lopen om producten te kiezen’, aldus de stad in een persbericht.

De distributiecentra, ook wel dark stores genoemd vanwege hun overdekte ramen, worden geëxploiteerd door Getir, Zapp en Gorillas. Hun aanwezigheid in de drukke Pijp zorgt voor ‘verkeersopstoppingen, geluidsoverlast, fietsoverlast en afvaloverlast’, aldus de gemeente. Ook buiten de reguliere winkeltijden zijn ze geopend.

Van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Arnhem en Amstelveen is bekend dat ze maatregelen voorbereiden om supersnelle bezorgdiensten te reguleren en Amsterdam en Rotterdam hebben ze in sommige gebieden al verboden.

De steden willen er met name voor zorgen dat de nieuwe diensten de reeds drukke wegen en fietspaden niet onder druk zetten, of trottoirs blokkeren waar hun bezorgcentra zich bevinden.

The fast and the furious: supersnelle kruideniersoorlogen treffen Nederland

Volgende week doen rechters in Amsterdam uitspraak over het besluit van de gemeente om een ​​Zapp-distributiecentrum in het westen van de stad te sluiten.

Ook Nederlandse supermarkten gaan in directe concurrentie met snelle boodschappen bezorgdiensten, door allianties aan te gaan met bezorgbedrijven.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment