Amsterdam gebruikt camera’s om scooterrijders op fietspaden te vangen

Amsterdam gebruikt camera’s om scooterrijders op fietspaden te vangen

De gemeente Amsterdam gaat met camera’s bromfietsers vangen die op fietspaden of zonder helm rijden.

Bij de proef van een jaar, die op 8 november begint, worden nummerplaatherkenningscamera’s gebruikt. Als de regeling slaagt, kan de gemeente extra mobiele camera’s inzetten.

Scooters met blauwe kentekenplaten mogen sinds april 2019 niet meer op de meeste fietspaden binnen de A10 en hun berijders moeten sinds april 2019 een helm dragen. Als ze worden betrapt op het overtreden van de wet, riskeren ze een boete van € 95.

Maar amper de helft van alle renners houdt zich aan de wet en uit de laatste cijfers blijkt dat het probleem alleen maar erger wordt. Vorig jaar droeg 76% van de scooterrijders volgens de gemeentecijfers een helm, dit jaar daalde dat aandeel naar 54%.

‘Helaas is de naleving van deze regel de laatste tijd teruggelopen’, verkeerswethouder Egbert de Vries vertelde AT5. ‘Daarom is het belangrijk om de handhaving een extra impuls te geven. Met vaste en later mobiele camera’s in de stad kunnen we dat efficiënter handhaven.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment