Amsterdam gaat 30 km/u rijden op de meeste wegen om veiligheid te vergroten

Amsterdam gaat 30 km/u rijden op de meeste wegen om veiligheid te vergroten

Een tijdelijke 30 km/u-zone om migrerende padden te beschermen. Foto: Depositphotos.com

De verkeersleider van Amsterdam is van plan om op de meeste wegen 30 km/u als hoofdsnelheid te halen, meldt Trouw dit weekend.

Egbert de Vries besprak het plan vorige week met ondernemersverenigingen, de hulpdiensten, OV-bedrijven en taxibedrijven, aldus Trouw. Het plan is nog niet voorgelegd aan de raadsleden.

De belangrijkste redenen om de snelheid op de meeste wegen te verlagen, zijn het vergroten van de openbare veiligheid en het verminderen van geluid. Volgens de SWOV-onderzoeksgroep verkeersveiligheid heeft iemand die wordt aangereden door een auto die rijdt met een snelheid van 50 km/u drie keer meer kans om te overlijden dan wanneer de auto zou rijden met een snelheid van 30 km/u.

SWOV-onderzoeker Wendy Weijermars zegt dat de ondergrens vooral gunstig is op wegen zonder vrijliggend fietspad. Ze waarschuwde echter dat de wegen zelf aangepast zullen moeten worden, omdat automobilisten alleen geneigd zijn om een ​​ondergrens aan te houden als dat logischer aanvoelt met de manier waarop de weg is georganiseerd.

Vorig jaar stemden de Kamerleden voor een motie om 30 km/u in de bebouwde kom de norm te maken. Ook Groningen overweegt de verhuizing

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment