Amsterdam annuleert plannen voor nieuwjaarsvuurwerkshows vanwege Covid

Amsterdam annuleert plannen voor nieuwjaarsvuurwerkshows vanwege Covid

Amsterdam heeft plannen om meerdere grote vuurwerkshows te organiseren om het nieuwe jaar te vieren geschrapt vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Burgemeester Femke Halsema vertelde raadsleden in een briefing dat de vooruitzichten voor feesten ‘zeer somber’ zijn en dat het niet verantwoord zou zijn om door te gaan met het organiseren van de shows, waaronder een ‘spectaculair’ op het Museumplein. Bovendien zou het volgens haar niet mogelijk zijn geweest om met coronapassen te werken, zoals bij grote evenementen vereist is.

In oktober, stemde de stad ermee in om het gebruik van consumentenvuurwerk tijdens de nieuwjaarsfeesten te verbieden en te vervangen door centraal georganiseerde evenementen.

Rotterdam heeft nog niet gezegd of het doorgaat met de show op de Erasmusbrug en Den Haag heeft ook nog niet gereageerd op de plannen.

Vuurwerk werd vorig jaar ook verboden, hoewel de regel op grote schaal werd overtreden. Toch leidde het verbod wel tot een vermindering van 70% van het aantal ziekenhuisopnames met vuurwerkverwondingen.

Gezondheidsadviseurs van de overheid onderzoeken momenteel de mogelijkheid om een ​​landelijk verbod in te voeren, met als doel de druk op de zorg te verminderen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment