Amsterdam annuleert demonstratie anti-Covid-regel uit vrees voor openbare orde

Amsterdam annuleert demonstratie anti-Covid-regel uit vrees voor openbare orde

Een demonstratie tegen de coronavirusregels die op 2 januari had moeten plaatsvinden, is verboden omdat de organisatoren ‘weigerden’ mee te werken aan plannen om deze veilig te laten plaatsvinden.

Het besluit om het protest te verbieden is genomen door burgemeester Femke Halsema, samen met politie en OM.

De stad zei in een persbericht dat de organisatoren van de demonstratie, die hadden beweerd dat 25.000 mensen aanwezig zouden zijn, hadden aangegeven ‘uit te zijn voor de confrontatie’.

‘De politie heeft ook sterke aanwijzingen dat mensen en groepen die uit waren op problemen en bereid waren geweld te gebruiken, van plan waren zich onder de demonstranten te mengen’, aldus de verklaring.

De demonstratie had kunnen doorgaan als de organisatoren hadden afgesproken het aantal te beperken tot 3.500 en niet door de stad te marcheren. Aangezien zij daartoe niet bereid waren, zat er ‘geen andere keuze dan de demonstratie te verbieden in het belang van de volksgezondheid en om wanorde te voorkomen’.

De Omicron-variant van het coronavirus verspreidt zich snel in de Nederlandse hoofdstad en is nu goed voor 80% van de gevallen.

Vrijheid

‘Amsterdammers blijven zoveel mogelijk thuis, bedrijven sluiten noodgedwongen hun deuren, theaters en bioscopen zijn gesloten’, zegt Halsema tegen de krant. Wachtwoord. Hoewel de vrijheid om te demonstreren een belangrijk recht is, hadden zij en de politie ‘geen vertrouwen dat de organisatoren ervoor zouden zorgen dat de demonstratie goed zou worden georganiseerd’.

Het Parool zei dat een woordvoerder van de burgemeester zei dat het besluit geen verband hield met de geplande staking van de oproerpolitie die samenviel met de demonstratie.

Organisator Michel Reijinga vertelde de krant dat de beslissing schandalig was en dat hij zijn volledige medewerking had aangeboden.

Enkele honderden mensen werden gearresteerd in rellen in heel Nederlands afgelopen januari na de invoering van de avondklok. Er waren meer problemen, aangewakkerd door georganiseerde herrieschoppers in Rotterdam, in november.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment