Ambtenarenpensioenfonds betaalde € 2,8 miljard aan private equity huizen

Ambtenarenpensioenfonds betaalde € 2,8 miljard aan private equity huizen

Gepensioneerden op een bankje

ABP, een van de grootste pensioenfondsen ter wereld, betaalde vorig jaar € 2,8 miljard aan kosten aan private equity-fondsen, zo blijkt uit het jaarverslag.

Het fonds, dat de ondernemingspensioenen betaalt van één op de zes werkenden in Nederland, heeft jarenlang geen pensioen opgebouwdomdat zijn activa onder de aanbevolen niveaus zijn gedaald.

ABP-voorzitter Harmen van Wijnen vertelde: nieuwswebsite Nu.nl dat de betalingen een dilemma vormen. ‘Het is ontzettend veel geld’, zei hij, eraan toevoegend dat het fonds door gebruik te maken van private equity-huizen zijn vermogen heeft kunnen vergroten, waardoor de kans groter wordt dat de pensioenen kunnen worden verhoogd.

ABP investeert met private equity-fondsen in bedrijven die niet beursgenoteerd zijn en de € 2,8 miljard leverde € 14 miljard extra op, zei hij. ‘Dat is zo’n 4.500 euro per deelnemer, terwijl de kosten 1.100 euro zijn’, zegt Van Wijnen op de website.

Ondanks de voordelen vindt Van Wijnen dat ABP goed en kritisch moet kijken naar de strategie en de kosten die het fonds moet betalen om de gehele portefeuille te beheren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment